Siitä kai tietää, että on tullut keski-ikäiseksi, kun saa hirveän jännitystilan päälle HuutoNetistä. Kyttään  kylmä rinki takapuolessa kanadalaisia lumikenkiä, joiden huuto sulkeutuu tänään illalla, mikä tarkoittaa, että joudun ulkoiluttamaan koirat töistä tultuani vain aivan pikaisesti ensin, että ehdin koneen ääreen tappelemaan jo ilmenneiden kilpahuutajien kanssa läpysköistä.

Minulla tietenkin on itselläni lumikengät, eivätkä mitkään rottinkikapistukset vaan ranskalaisten alppijääkärienkin käyttämät Morphot (joiden alppiominaisuudet toki tulevat loistavasti hyötykäytetyiksi täällä Pirkanmaalla), mutta näiden koristekenkien syvempi merkitys onkin siinä, että voisin kenties helpottaa yhtähyvänpuoliskoni traumaattisia kokemuksia. Hänellä oli lapsuudenkotinsa seinällä tuollaiset kanadalaiskengät, ja hän aina haaveili joskus saavansa ne omakseen. Isänsä kuoltua äitinsä lahjoitti ne kuitenkin hänen isoveljelleen. Niin mielelläni lievittäisin tätä pettymyksen katkeran kalkin vaikutusta antamalla nämä kengät hänelle joululahjaksi.

Joten, sinä kilpahuutajani, jos luit tämän, tunsit varmaan piston sydämessäsi? Etkö? Siinä tapauksessa, illalla tavataan, valmistaudu tiukkaan taistoon, otelkaamme viimeiseen rottinkisuikaleeseen!